SZINESZTÉZIA +++ kiállítássorozat a BAZAAR-ban / exhibition series in BAZAAR


A [szinesztézia] - 'együttérzés, összeérzés' - a meglévő érzékeléshez egy másiknak a társìtása anélkül, hogy annak valóságos ingere lenne.

Finom vonalak? Puha formák? Hideg színek? Ez mind a szinesztézia, és éppen ezért választottuk kiállítássorozatunk címadójául. A koncepció egyszerű. A kultúrárális bárélet igényes közönséget kívánja megismertetni a vizuális művészetek fiatal, feltörekvő képviselőivel; felhívni a figyelmet a hazai tehetségeinkre, és egy olyan megjelenési lehetőséget biztosítani számukra, ahol túllépve a hazai művészetben érdekelt szakmai közönségen, egy részben új felvevőpiacon debütálhatnak. Célunk az igényes, ám adott esetben laikus érdeklődők számára elérhető közelségbe hozni a vizuális képzőművészetet.

A kiállítássorozat új helyre költözött, ezzel újraértelmezte magát. A ropogósan friss BAZAAR KLUB mint a VII. kerület egy új kultúrális színfoltja robban be a köztudatba, és büszkén jelenthetjük, hogy a SZINESZTÉZIA kiállítássorozat is ennek válik a részévé. Továbbra is egy alternatív kiállítótérben, ám a hely lehetőségeit kihasználva mutatjuk meg, hogy lehet a képzőművészet a hétköznapok része, hogy férhet meg a funkcionális térben.

A művészek festőművész-fotográfus párokban három hetes kiállításokon mutatkoznak be, ahol alkotásaikat saját koncepciójuk alapján helyezik el a BAZAAR KLUB kiállítóterében. A négyszer háromhetes etapot egy közös kiállítás zárja, ahol a közönség szavazatailav kiválogatott alkotások lesznek újból megtekinthetők.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

BAZAAR & SZINESZTÉZIA

+++     Bazaar Klub ::: VII. Dohány utca 22. Budapest     +++

[synesthesia] is a sensation that normally occurs in one sense modality occurs when another modality is stimulated.

A line that looks soft? A shape that feels delicious? A cold color? All of this is synesthesia, and for this reason, we have chosen it as name for our exhibition series. The concept is simple. Introducing young promising artists to the public open for gastronomy and cultural nightlife; providing an opportunity for talented artists to step out from the well known professional community and debut on a new market.

The exhibition is proud to be part of the freshly (re)opened BAZAAR KLUB, and though the new location brings new opportunities, the aim remains the same, to show the artworks implementation in our common surrounding and the visual experience provided by them.

The artists will be exhibiting in painter-photographer pairs introduced on three weeks exhibitions. The series will be closed by a group exhibition where the works will be shown selected by the public.

We welcome everybody who is interested!

BAZAAR & SZINESZTÉZIA